14:00

IFK Björkö

Referat: Åsa IF - IFK Björkö

Åsa IF - IFK Björkö (1-3)
Björkös mål gjordes av: 1-1 Johan Åstrand, 1-2 Nils Andrén och 1-3 Alexander Hjerpe
-
Ihållande regn och blåsigt men en jättefin konstgräsplan i Åsa. Efter mycket om och men, många skadade och sjuka, kom ett laddat Björkölag till Åsa på söndagseftermiddagen. Matchen började lite trevande men Björkö tog tag i matchen tidigt. Kanske kunde man varit lite mer "på tå" men allteftersom blev det bättre och bättre. Dessvärre lyckades Åsa med en av sina många kontringar och efter 15 min tog de ledningen något turligt. Björkökillarna deppade dock inte och i 22: a min. lyckades Johan Å. med en högervolley!! kvittera efter en hörna.
-
Spelet blev allt bättre med många fina kombinationer samtidigt som vi dock missade en del givna målchanser och ett tag trodde man att det skulle bli som mot Särö - stort spelövertag men ändå förlust. I 32:a min fick så Johan F. frispark vid straffområdeshörnet. Frisparken placerade sedan Nils säkert i målvaktens bortre hörn, 2-1 till Björkö. Andra halvleken och motvind men som tur var så mojnade det alltmer och efter lite kaos efter en hörna i mitten av halvleken lyckades Alexander Hjerpe pricka in 3-1, skönt. Slutet av matchen blev lite rörig för vår del då först Johan F. fick en lårkaka, Emil M. näsblod och sedan blev Robin sparkad på smalbenet (benskydd!!!!????!!!!).
-
Hur som helst, Björkö redde ut stormen och tog en välförtjänt seger -skönt. En bra dag "på arbetet" och ett extra plus till tvillingarna: William räddade flera frilägen och Erik jobbade och slet var än han spelade. Hoppas nu att alla tillfrisknar så vi kan se fram emot en ny träningsmatch nästa söndag.